Κείμενο: Βικτωρία Γιουρίεβα, Απόφοιτη Τμήματος Δασολογίας & Φ.Π. Θεσσαλονίκης
Οι πιπεριές
Οι πιπεριές (Capsicum annuum) έχουν καταγωγή από την κεντρική Αμερική και πλέον πολλές διαφορετικές ποικιλίες καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο. Από τις πιπεριές παράγονται και αρκετά προϊόντα, όπως είναι η πάπρικα, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Φαρμακευτικές ιδιότητες
Η πιπεριά είναι χωνευτική, ανοίγει την όρεξη και με αγκινάρα είναι ευεργετική για την αρθρίτιδα και σε αφέψημα για την υδρωπικία. Ωφελεί στο συνάχι και στις φλεγμονές του λάρυγγα, στην ιλαρά και την οστρακιά. Οι καυτερές πιπεριές, στη λαϊκή ιατρική, θεωρείται ότι προλαμβάνουν τον καρκίνο.
Άρθρα – Πληροφορίες
Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Βοτάνων. 2012. Τα κυριότερα βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, Τόμος 3. Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.
http://www.efloras.org/ [Πρόσβαση 6/1/2021]