Τo φυτό “μη με λησμόνει”: από έναν μύθο σε σύμβολο μνήμης

Κείμενο: Στέφανος Προφήτης, Απόφοιτος Τμήματος Δασολογίας & Δ.Φ.Π. Καρπενησίου   Το μη με λησμόνει Η ονομασία «μη με λησμόνει» φαίνεται ότι αρχικά είχε δοθεί για το είδος Myosotis scorpioides. Αργότερα η ονομασία αυτή αναφέρθηκε σχεδόν για όλα τα είδη του γένους Myosotis και άλλα είδη που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τα Myosotis. Έτσι τουλάχιστον 100…

Ο Τούρκικος πλάτανος

Κείμενο: Χρήστος Ράμμος, Απόφοιτος Τμήματος Δασοπονίας & Δ.Φ.Π. Καρπενησίου   Ο πλάτανος Ο «Τούρκικος Πλάτανος» βρίσκεται στον οικισμό Τριχωνίου της Γαβαλούς του Δήμου Αγρινίου (σε υψόμετρο 29 μέτρα) (). Στοιχεία για τις διαστάσεις και την ιστορία του δέντρου δεν βρέθηκαν, αλλά αναφέρεται ότι χρειάζεται πάνω από «έξι ανθρώπους για να τον αγκαλιάσουν». Η ιστορία Σύμφωνα…

Το φάρμακο, η τσουκνίδα

Κείμενο: Βικτωρία Γιουρίεβα, Απόφοιτη Τμήματος Δασολογίας & Φ.Π. Θεσσαλονίκης   Η τσουκνίδα Η πιο κοινή τσουκνίδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι η Urtica dioica (που δεν υπάρχει όμως στην Κρήτη και στις Κυκλάδες), ενώ αρκετά συχνά απαντώνται και άλλα είδη τσουκνίδας, όπως η Urtica urens (σε όλη την Ελλάδα), η Urtica pilulifera (εκτός από…